Bibliotheek Oost-Souburg  bibliotheek
  DE bibliotheek in Oost-Souburg bestaat sinds 1978 en is een filiaal van de bibliotheek in Vlissingen. De bibliotheek is gehuisvest in de Kanaalstraat in een voormalig bankgebouw. Er is een redelijk aanbod van boeken, vooral romans en kinderboeken.

  services
  - hoek met kranten en diverse tijdschriften
  - ruimte met 2 internetcomputers (betaald)
  - wc's
  - speel-o-theek

  openingstijden
  De bibliotheek in Oost-Souburg is altijd 's middags open van 13.30-17.30. Zaterdags van 10.00-12.00. In de zomer is de bibliotheek in Souburg dicht van 16 Juli tm 15 Augustus.

  lidmaatschap
  Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden. Een Basiskaart kost 42,50. Met die kaart kunnen ook boeken in Vlissingen en Middelburg geleend worden. Wil men een bepaald boek en staat dit in een andere Zeeuwse bibliotheek, dan kan de bibliotheek het reserveren. Een Mini-kaart kost 14,50 en daarmee kan men maximaal 20 items lenen. Met de Toeristenkaart kunnen mensen van buiten Zeeland 3 maanden lang onbeperkt lenen: prijs 14,50. Met de Sterkaart kan men meer dan 15 boeken per keer lenen: prijs is 62,50.

  opheffing bibliotheek
  In 2011 werd het plan gelanceerd om de bibliotheken in Oost-Souburg en Vlissingen op te heffen. Er zouden mini-biebjes voor terugkomen in verschillende wijken. Mensen moesten vervolgens op een groot computerscherm hun boeken reserveren en later ophalen. Verder zou er veel geld en personeel geinvesteerd worden in bibliotheken op openbare basisscholen. Veel inwoners in de gemeente waren hierop tegen; vooral oudere bewoners die geen internet gebruikten. Het plan ging gelukkig niet door. De inwoners van Souburg en Vlissingen kunnen voorlopig nog eerst een boek inkijken en daarna besluiten of ze het meenemen.

  algemeen
  - Station Vlissingen Souburg
  - Souburgse brug
  - Souburg Noord

  bibliotheek in oost-souburg
  Bibliotheek Oost-Souburg

  financieel
  - Snel geld lenen
  Op 150 meter van de bibliotheek is een dubbele pinautomaat van de Rabobank.

infovlissingen.nl 2014